Hi...please click..

u follow me....i follow u

lalala...

Wednesday, 20 July 2016

Cara Guna IRON PHILIPS Perfectcare Aqua by MD Group

Salam sejahtera...
Setelah beberapa lama tertangguh, MD baru berkesempatan utk kongsikan bersama..
Manual ni utk guna iron khas utk pengguna pertama kali..
Sila Rujuk foto....MD nak kongsi cara guna iron magic tu...

[18/07 8:47 pm] MD@Diana Zailan :
1.Pasang siap mcm foto 1.
2.isi air kat depan muncung tu....tarik ke depan sikit
3.pastikan diisi berpatutan ikut paras air tepi tank ada min & max
4.on kat button tengah ya...mcm button tv dulu2'..
5.tunggu sampai kelip2 statik...then dah ready utk guna.
6.klik button kat tengah pemegang tu...ada 2 cara
A) click sepanjang masa baru stim keluar
B) double click...utk keluar stim automatik ..kena klik 2 kali cepat2 k
7.kalau kain nipis2/tudung boleh klik button eco@economy...so stim keluar sikit
8. Button decalc akan berkelip2 warna merah...lepas beberapa minggu ..remind utk buang air kotor/keladak air
9.tadah besen dan pulas easy de-calc ....cabut mcm kunci....utk keluarkan air kotor @ keladak..
10.masukkan semula dan pulas dgn kemas..
11.jika masih ada baki air dalam tank...MD buang@ tuang ikut sini...tempat isi air.

[18/07 9:02 pm] MD@Diana Zailan :
Cara jaga iron:
1. Guna air tapis,kalau boleh.
Air paip ada klorin ,lama2 guna jadi tersumbat. Jadi kena kosongkan tank.
2.Kalau tak guna iron dalam tempoh 3 hari...pastikan buang air dalam tank, utk long lasting performance.
3.guna suis/plug direct
4. Boleh iron direct sampai 2 -3 jam dan rehat 30 minit, selang masa.
By MD @ Maya Diana
#MD Group
#017-7977615✌
Hehehe....akhirnya...dpt gak buat manual cara guna...he hee he...kacau hb tgh gosok baju..
Rujuk Kat tepi tank tu ada level nak isi air...minima@maksima kita boleh isi
So.. Kalau nak marathon iron baju utk seminggu...isi air tapis level tengah2 tank... dlm 600ml ke dulu..k

Kalau kurang boleh tambah lagi air tu.
Jgn lupa ya.. Kalau xnak guna iron 3-5 hari..kosongkan tank sebab ramai kengkawan yg bgtau semut masuk mandi manda dalam tu....nanti akibatkan tersumbat  n xkeluar stim...
#Kalau mcm tu...cara-caranya...goncang2 air dlm tank tu...then kosongkan air yg ada....
Buka kunci easy.de clac...utk buang saki baki air..
##-Ulangi isi air...goncang dan buang air dlm tank....kalau ada masalah tersumbat tadi
Satu lagi...MD biasa siap2 beli air botol mineral /tapis yg 500ml tu...utk isi dlm iron
Memang wajib kena guna air minerel(air tapisan)
Pesanan dari staff philips...sbb air paip biasa ada klorin...Kalau lama2 takut  tersumbat
JANGAN LUPA Scroll foto ya..
BERIKUT sharing daripada group kutu barang kelolaan MD & ahli MDG seluruh Malaysia... :-)
Rujuk foto :-)
Iron tu masa 1st model generasi 1....
skrg design iron design terbaru dalam generasi ke 4 dan byk ciri2 di pertingkatkan..
#jom sertai kami di MDG
http://mayadiana82.blogspot.com/2015/08/kelebihan-menjadi-ahli-amway-bersama.html
http://mayadiana82.blogspot.my/2016/07/jana-side-income-21-secara-santai.html?m=1


kredit untuk group Mek Fatihah...
MD borak santai dalam tu  :)

Alamak...sini TYPO ...dua kali taip step 5...

Cara Guna IRON PHILIPS Perfectcare Aqua by MD Group

Salam sejahtera...
Setelah beberapa lama tertangguh, MD baru berkesempatan utk kongsikan bersama..
Manual ni utk guna iron khas utk pengguna pertama kali..
Sila Rujuk foto....MD nak kongsi cara guna iron magic tu...

[18/07 8:47 pm] MD@Diana Zailan :
1.Pasang siap mcm foto 1.
2.isi air kat depan muncung tu....tarik ke depan sikit
3.pastikan diisi berpatutan ikut paras air tepi tank ada min & max
4.on kat button tengah ya...mcm button tv dulu2'..
5.tunggu sampai kelip2 statik...then dah ready utk guna.
6.klik button kat tengah pemegang tu...ada 2 cara
A) click sepanjang masa baru stim keluar
B) double click...utk keluar stim automatik ..kena klik 2 kali cepat2 k
7.kalau kain nipis2/tudung boleh klik button eco@economy...so stim keluar sikit
8. Button decalc akan berkelip2 warna merah...lepas beberapa minggu ..remind utk buang air kotor/keladak air
9.tadah besen dan pulas easy de-calc ....cabut mcm kunci....utk keluarkan air kotor @ keladak..
10.masukkan semula dan pulas dgn kemas..
11.jika masih ada baki air dalam tank...MD buang@ tuang ikut sini...tempat isi air.

[18/07 9:02 pm] MD@Diana Zailan :
Cara jaga iron:
1. Guna air tapis,kalau boleh.
Air paip ada klorin ,lama2 guna jadi tersumbat. Jadi kena kosongkan tank.
2.Kalau tak guna iron dalam tempoh 3 hari...pastikan buang air dalam tank, utk long lasting performance.
3.guna suis/plug direct
4. Boleh iron direct sampai 2 -3 jam dan rehat 30 minit, selang masa.
By MD @ Maya Diana
#MD Group
#017-7977615✌
Hehehe....akhirnya...dpt gak buat manual cara guna...he hee he...kacau hb tgh gosok baju..
Rujuk Kat tepi tank tu ada level nak isi air...minima@maksima kita boleh isi
So.. Kalau nak marathon iron baju utk seminggu...isi air tapis level tengah2 tank... dlm 600ml ke dulu..k

Kalau kurang boleh tambah lagi air tu.
Jgn lupa ya.. Kalau xnak guna iron 3-5 hari..kosongkan tank sebab ramai kengkawan yg bgtau semut masuk mandi manda dalam tu....nanti akibatkan tersumbat  n xkeluar stim...
#Kalau mcm tu...cara-caranya...goncang2 air dlm tank tu...then kosongkan air yg ada....
Buka kunci easy.de clac...utk buang saki baki air..
##-Ulangi isi air...goncang dan buang air dlm tank....kalau ada masalah tersumbat tadi
Satu lagi...MD biasa siap2 beli air botol mineral /tapis yg 500ml tu...utk isi dlm iron
Memang wajib kena guna air minerel(air tapisan)
Pesanan dari staff philips...sbb air paip biasa ada klorin...Kalau lama2 takut  tersumbat
JANGAN LUPA Scroll foto ya..
BERIKUT sharing daripada group kutu barang kelolaan MD & ahli MDG seluruh Malaysia... :-)
Rujuk foto :-)
Iron tu masa 1st model generasi 1....
skrg design iron design terbaru dalam generasi ke 4 dan byk ciri2 di pertingkatkan..
#jom sertai kami di MDG
http://mayadiana82.blogspot.com/2015/08/kelebihan-menjadi-ahli-amway-bersama.html
http://mayadiana82.blogspot.my/2016/07/jana-side-income-21-secara-santai.html?m=1


kredit untuk group Mek Fatihah...
MD borak santai dalam tu  :)

Alamak...sini TYPO ...dua kali taip step 5...

hi there ^_^ let's cit-chat ...means u care

sedang diupgrade

hi..your click, can motivates me to write.TQ